Bedre wifi: 3 enkle og viktige grep du kan ta uten å forlate huset

Illustrasjoner av de 3 enkleste grepene for bedre hjemmewifi - få aksesspunktet opp/fram og aldri bak tv, oppgrader alle drivere og systemer, og bruk nettverkskabel når og hvis du kan

Tre tiltak du kan gjøre for å motvirke ustabilt nett og dårlig dekning, uten å forlate boligen eller kjøpe nytt utstyr. Og noe du bør unngå.

1. Ikke rydd bort ruteren (uansett hvor stygg den måtte være)

Rydd bort hindringer for wifi og la ruteren stå framme! Hygiene og orden er bra, men wifi trenger fri sikt for å fungere godt:

  • Plasser ruter / aksesspunkt / wifi-forsterker så høyt og fritt som mulig.
  • Wifi-sender skal ALDRI stå bak tv eller stereoanlegg, under kommode, inne i et skap osv. Ut, opp og fram!
  • Plassering av ruter er ofte begrenset av hvor man har nettverksuttak, men har du mulighet til å plassere den på et mer sentralt sted, gjør det.

Mer om dette her: Slutt å rydde bort wifi-signalene

2. Oppgrader alt

Bruk nyeste firmware — pass på at du har alle systemoppdateringer og drivere for:

  • Ruter / wifi-forsterker / trådløst aksesspunkt
  • PCer og spillkonsoller
  • Mobiltelefoner, nettbrett og andre dingser

Særlig for eldre maskiner og dingers kan dette være avgjørende for å fungere godt sammen med nyere nettverksutstyr.

Har du en Windows-pc med trådløst adapter fra Intel, bør du installere Intels eget program for driveroppdateringer, da flere av de viktigste oppdateringene deres ikke er kommet med i samleoppdateringer fra Windows. Du kan lese mer om dette her (Intel-problemene gjelder ikke bare wifi 6): Wifi 6: Kompatibilitetsproblemene du bør vite om.

Har du wifi-problemer som bare gjelder én pc eller dings? Ta en titt på Sjekkliste når du ikke får koblet på wifi (eller blir kastet ut)

3. Bruk nettverkskabel der du kan

Hvis du har stasjonær pc, spillkonsoll eller annet utstyr i nærheten av ruter eller nettverksuttak, bruk nettverkskabel så sant du har en tilgjengelig.

Kablet internettilgang vil alltid være mer stabilt enn trådløst, og hver enhet med kabel er én mindre som skal kjempe om den trådløse kapasiteten.

Sist, men ikke minst: Ikke ødelegg for andre