Forskning, partnere og kunnskapsnettverk

Vi samarbeider tett med flere internasjonale utviklings- og forskningsmiljøer og involverer gjerne kundene våre i innovasjonsprosjekter.

Vi er stolte av å ha så mange sterke partnere og prosjekter innenfor forskning, utvikling og innovasjon.

eye@home-prosjektet

For alt snakk om smarte hjem og tingenes internett: Dagens hjemme-wifi holder knapt tritt med bruk og behov her og nå. Den leverer definitivt ikke den stabile og pålitelige aksessen som kreves for å kunne rulle ut mer helseteknologi i hjemmet, for eksempel.

Prosjektet eye@home ble startet som en del av utviklingen og justeringen av serviceplattformen EyeSaaS og tjenesten EyeSaaS Pearl.

Målet med EyeSaaS Pearl er å sette ISPer i stand til å utvikle morgendagens tjenester, tilpasset brukernes behov. Vi ønsker å gjøre dette ved å gi dem verktøyene til å samle og tolke store mengder data i sanntid. Hovedprosjektpartnere i eye@home er:

Takket være Enivests nære forhold til kundene sine og vårt tette samarbeid med AirTies, samlet dette prosjektet representanter for alle parter i hjemme-wifi-verdikjeden. En utvalgt gruppe Enivest-kunder fikk utdelt AirTies-aksesspunkter med mesh-teknologi. Aksesspunktene administreres med EyeSaaS Pearl, tilgjengeliggjort for teknisk stab og kundestøtte i Enivest for økt innsikt i hjemmenettverkene. I samarbeid med de andre prosjektpartnerne, har Eye Networks utforsket datakvalitet, krav til data, og hvordan data kan transformeres til informasjon som kan danne grunnlag for beslutninger.

SCOTT-prosjektet

Creating trust in wireless solutions and increasing their social acceptance are the goals of the European project SCOTT—Secure COnnected Trustable Things. SCOTT gathers 57 key partners from 12 countries (EU and Brazil) through EU’s ECSEL Joint Undertaking, and will provide comprehensive cost-efficient solutions of wireless, end-to-end secure, trustworthy connectivity and interoperability.

SCOTT will not just deal with ‘things that are connected’, but with ‘trustable things that securely communicate’—that is, things interconnected by dependable wireless technology that values the end-users’ privacy rules. EyeSaaS has taken the lead on “Managed Wifi for Trustable Services”, expecting that future applications need much stricter security and privacy requirements than today. Examples of such applications are alarm services in the home, health services, and software updates for safety-critical devices such as cars. We expect that our involvement, together with the 7 other Norwegian partners, will lead to a showcase on Managed Wifi.

IoTSec.no-initiativet

IoTSec—Security in IoT for Smart Grids—ble etablert i 2015 for å fremme utviklingen av en trygg og sikker … infrastruktur for elektrisitet … IoT (tingenes internett).

Forskningsprosjektet IoTSec har fått midler fra Norges forskningsråd for å bidra til et trygt informasjonssamfunn. IoTSec adresserer det grunnleggende behovet for et pålitelig og effektivt strømnett uten brudd, med dynamisk konfigurasjon og sikkerhetsegenskaper. Det retter seg også mot bedrifters og brukeres behov for nye IoT-tjenester ved å utforske use cases for verdiøkende tjenester. Hensikten er å utforme byggeklossene for fremtidige tjenester; tjenester som tar alle nødvendige hensyn til sikkerhet og personvern i betraktning for å kunne lykkes med utrulling i stor skala.

Eye Networks ble med i IoTSec-initiativet gjennom EyeSaaS for å bidra med ekspertise rundt administrert wifi for smarte hjemmetjenester, applikasjoner og enheter. Selv om smarte målere vil ha mulighet til å kommunisere med infrastrukturen i hjemmet, vil det meste av hjemmeelektronikk være oppkoblet via wifi, hvor våre tjenester er relevante.

IoTSecs forskning skal brukes i det planlagte Norsk sikkerhetssenter for smartgrid, lokalisert i et Norwegian Centre of Excellence (NCE).

Teknologipartnere

Axiros

Vår serviceplattform EyeSaaS er basert på programvarekomponenter fra og utviklet i samarbeid med Axiros, som er verdensledende innenfor TR-069-basert administrasjon og monitorering.

Connection Technology Systems, CTS

Connection Technology Systems (CTS) er en ledende leverandør av fiberprodukter med en komplett portefølje.

Enivest

Norske Enivest er en av våre eldste kunder og en nøkkelpartner for oss når vi utvikler nye tjenester og brukeropplevelser for ISP og sluttbruker, og tester tjenester og funksjonalitet.

Lifemote

Den tyrkiske startupen Lifemote er en nær utviklingspartner for Eye Networks i å skape neste generasjon tjenester for administrasjon og monitorering. Lifemote utvikler AI for kundepleie i telekom, produkter og tjenester som identifiserer nettverksproblemer og lar ISPen adressere dem proaktivt.

Zemware

Svenske Zemware AB drifter datasenteret vårt, som omfatter enterprise-skyen til serviceplattformen EyeSaaS.

Zyxel Communications

Zyxel er vår hovedleverandør på CPE og har vært en nær samarbeidspartner for Eye Networks siden starten. Sammen med Zyxel identifiserer vi de beste løsningene og konfigurasjonene for hver kunde.

Akademiske partnere

Universitetet i Oslo

Gjennom Institutt for teknologisystemer (ITS) fokuserer Universitetet i Oslo på bærekraftige infrastrukturer for det digitale samfunnet. Nøkkelaktiviteter retter seg mot fornybar energi, autonome systemer og fri tilgang til informasjon (InfoInternet).

Andre partnere

Basic Internet Foundation

Mer enn 800 millioner mennesker over hele verden har ikke tilgang på internett og informasjonen som finnes der. Basic Internet Foundation arbeider for fri tilgang til internett for alle.