AirTies som aksesspunkt uten mesh

I små boliger kan ett enkelt aksesspunkt fra AirTies være nok for å gi god dekning og ytelse, med riktig oppsett og plassering.

AirTies mesh, forsterker eller aksesspunkt?

AirTies aksesspunkter kan benyttes på to forskjellige måter:

  • I mesh-nettverk der flere aksesspunkter er koblet sammen. Dette får man med AirTies boligpakke, eller ved selv å koble flere aksesspunkter sammen. Dette er løsningen vi anbefaler for de aller fleste boliger. Se Installere AirTies boligpakke.
  • Som eneste trådløse aksesspunkt i boligen, slik det er beskrevet på denne siden. Trådløs radio i ruter bør da slås helt av for å unngå forstyrrelser.

(Air 4920 kan også benyttes som forsterker for eksisterende trådløs ruter. Dette gjelder ikke Air 4930. Se AirTies Air 4920 som wifi-forsterker.)

Sette opp AirTies Air 4920 eller 4930 som aksesspunkt

  1. Pakk ut aksesspunktet og fjern all beskyttende plast.
  2. Koble til strøm og bruk den medfølgende nettverkskabelen til å kable aksesspunktet direkte til ruter eller til datapunkt i vegg.
  3. Slå aksesspunktet på, og vent til begge lyssignaler er grønne.

Nettverksnavn (SSID) og passord er trykket på klistremerket som er festet på undersiden av enheten. Ønsker du å bytte ut disse, se Finne og endre nettverksnavn og passord for AirTies wifi.

Plassering

Dekningsfeltet rundt aksesspunktet er kuleformet. Det er derfor smart å plassere det så sentralt som mulig i boligen.

Som alltid med trådløse tilgangspunkter, bør det også plasseres så høyt og fritt som mulig for å unngå fysiske hindringer for wifi-signalene.

Plasser aldri et trådløst aksesspunkt bak tv eller annen elektronikk.

La aksesspunktet stå oppreist, eller fest det til veggen med monteringsbrakett, og pass på at luftehullene ikke dekkes til eller tettes.

Slå av andre nettverk

For å unngå forstyrrelser fra andre nettverk eller at dingser kobler seg på feil sted, anbefaler vi sterkt at du slår av trådløst nett i ruter/hjemmesentral.

I mange tilfeller kan du selv gjøre dette via webbaserte innstillinger, men det kan også være at du må kontakte internettleverandøren din for å få dette gjort.

AirTies WiFi-appen

Skaff deg AirTies WiFi-appen for å bytte SSID og passord, se hastighet på koblingene mellom dingser og aksesspunkt, sette opp gjestenettverk ogsåvidere.

Utvidelse av nettverket

Større boliger eller boliger med mer krevende planløsninger vil som regel trenge mer enn ett aksesspunkt. Du kan når som helst opprette et mesh-nettverk ved å legge til ett eller flere nye aksesspunkter fra AirTies.

Se hvordan her: Utvide AirTies-nettverk med tilleggsenhet