AirTies smart mesh-nettverk

Få full trådløs dekning hjemme med AirTies boligpakke

Bli kvitt dødsonene og utnytt bredbåndet ditt over hele boligen med et mesh-nettverk.

Mesh-nettverk: Flere tilgangspunkter sikrer dekningen

Ett enkelt aksesspunkt eller én ruter vil alltid ha begrenset rekkevidde og kapasitet. Disse begrensningene er en del av wifi-teknologien, ikke kvalitetsproblemer med ruteren din.

Air 4930 er et kompakt og effektivt trådløst aksesspunkt med interne wifi-antenner. AirTies boligpakke inneholder tre slike enheter, ferdig satt opp i mesh-nettverk med hverandre.

Dette mesh-nettverket gjør at enhetene opptrer som én for deg som bruker, samtidig som de sprer dekningen i hele boligen og fordeler den trådløse datatrafikken.

Enhetene kommuniserer trådløst med hverandre, mens hovedenheten er kablet direkte til ruter, modem eller hjemmesentral. Der mange wifi-forsterkere eller “repeatere” bruker opp kapasitet på seg selv og belaster ruteren, overtar mesh-nettverket i stedet hele jobben med trådløst og gjør den bedre.

Vanlig wifi fra ett enkelt aksesspunkt (ruter) kontra AirTies smart wifi med mesh.

Klientstyring: Beveg deg fritt 

Uansett sted i boligen, uansett dings eller frekvensbånd, har du samme SSID/nettverksnavn og passord. Mesh-nettverket sørger for at du alltid er koblet til der du får den beste ytelsen.

Dette betyr at du kan bevege deg rundt i boligen uten å merke at smarttelefonen eller laptopen skifter tilgangspunkt. Denne teknologien kalles klientstyring, fordi dingsene må styres aktivt for ikke å tviholde på oppkoblingen de allerede har. (Du kan lese mer om dette i artikkelen Sticky client: Når dingser tviholder på dårlig wifi-dekning.)

Klientstyring forhindrer også at én enkelt maskin eller dings (for eksempel en gammel smarttelefon) saboterer for alle andre på nettet ved å bruke opp all kapasiteten.

Båndstyring: Få beste ytelse 

Mesh-nettverket sørger også for at alle dingser kobles til det frekvensbåndet som vil gi den beste ytelsen til enhver tid, ikke bare signalet som virker sterkest. Dermed får du bedre ytelse for dingser som støtter de nyeste standardene og 5 GHz-frekvensbåndet.

Enkel installasjon med eller uten app

Enhetene i boligpakken er altså ferdig satt opp i nettverk med hverandre. Se plasseringsguiden for flere råd om hvordan du plasserer AirTies-enheter i boligen for beste dekning.

AirTies har også laget en app som kan veilede deg under installasjon og lar deg se koblingene i nettverket ditt når det er ferdig satt opp.

Se Skaff deg AirTies WiFi-appen for mer informasjon.

Ethernet mesh: Kombiner kabel med trådløst

Kommunikasjonen mesh-nettverket foregår i utgangspunktet trådløst, men om det finnes flere kabeluttak for nettverk i boligen, kan man også velge å gi flere av AirTies-enhetene kablet tilgang til internett. Fordi kablet internettilgang alltid er mindre sårbar for forstyrrelser enn trådløs, vil dette gi en enda bedre og mer forutsigbar brukeropplevelse.

For mer informasjon om hva som kreves, se Sette opp AirTies ethernet mesh.

Les mer

Air 4930 produktinformasjon finner du her

Eye Networks forhandler ikke lenger Airties-produkter.

Les om dagens wifi-løsninger her: Wifi fra Eye Networks