Hvordan koble Mill-ovner til mesh-wifi

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan koble Mill wifi-ovner og andre IoT-enheter til mesh-nettverk som AirTies smart wifi ved hjelp av et ekstra nettverk.

Noen smartprodukter vil bare koble seg til 2,4 GHz-frekvensbåndet, og dette skaper problemer ved oppkobling til mesh wifi-nettverk som bare har ett nettverksnavn (SSID).

Mill-ovner kommer med et innebygd wifi-adapter som gjør at de kan administreres ved hjelp av mobilappen Millheat. Dette adapteret støtter bare 2,4 GHz-frekvensbåndet og wifi-standardene 802.11b/g/n.

Dette skaper problemer med tilkobling til mesh wifi-nettverk, som primært bruker den nyere 802.11ac-standarden. Hvis mobiltelefonen som kjører Millheat-appen er tilkoblet nettverket på 5 GHz-frekvensbåndet, vil det ikke la seg gjøre å legge til en Mill-ovn.*

En vei rundt dette er å midlertidig ta bort mesh-nettverket. Har du et mesh-nettverk fra AirTies, følg trinnene nedenfor for å installere en Mill-ovn med Millheat-appen.

1. Ta bort mesh-nettverket (midlertidig)

Slå av alle AirTies-enheter unntatt den som er koblet til ruter med kabel. Har du en vanlig AirTies boligpakke, betyr dette at to aksesspunkter skal slås av. Av/på-knappen finner du på baksiden av hver enhet.

2. Installer Millheat-appen

  1. Hvis du ikke allerede har gjort det, installer Millheat-appen for Android eller iOS på mobiltelefonen din.
  2. Forsikre deg om at mobiltelefonen er koblet til wifi.

3. Legg Mill-ovnen til i nettverket

1. Forsikre deg om at Mill-ovnen er slått på.

2. Start Millheat-appen og velg Add device.

Koble Mill-appen til nettverket
Forsikre deg om at ovnen også er koblet til

3. Trykk på wifi-knappen på ovnen og fortsett.

Koble dem til hverandre

4. Velg produktet ditt (en panelovn i vårt eksempel).

Velg produkt fra alternativene som vises

5. Velg riktig modell.

Velg modell fra alternativene som vises

Legg til slutt inn passordet til wifi-nettverket ditt, og forsikre deg om at det grønne wifi-lyset på ovnen fortsatt blinker.

Koble deg til wifi

Vent til appen og ovnen har fått kontakt.

4. Slå på mesh igjen

Nå kan du slå på alle AirTies-enhetene igjen, og mesh-nettverket vil fungere som normalt. Husk at oppstart av enhetene tar noen minutter.

* App-versjonen vi har testet med, er Millheat 3.2.6.