Bryter 100-millionersgrensen: Eye Networks mot omsetningsrekord

Linda Firveld, COO i Eye Networks

Eye Networks har gått fra å leve av DSL, til å bli ledende på wifi. Nå ser selskapet fram til Wi-Fi 6 og et kraftfullt teknologiskifte.

Pressemelding fra Eye Networks,
19.10.2020

Med over 100 kunder spredd over hele landet, og en rekordomsetning på over 100 millioner kroner i 2020, er optimismen stor hos Eye Networks.

Dette er tredje år på rad at omsetningen i Oslo-selskapet med 12 ansatte stiger sterkt. De gode tallene er et resultat av en målrettet omlegging.

– I 2015-2016 diskuterte bransjen kobbernettets framtid, og alle forstod at selskaper som livnærte seg på DSL-teknologi måtte fornye seg. Hos oss var vi godt forberedt, for vi hadde allerede i flere år planlagt en satsing på wifi, forteller COO Linda Firveld i Eye Networks.

Ble eksperter

At gammel bredbåndsteknologi ble erstattet med ny, innebar at folk fikk raskere bredbånd hjemme.

– Kraftigere bredbånd i hjemmene medførte mer trykk i de trådløse hjemmenettene. Vi forstod at dette kom til å bli et problem, og at bredbåndsselskapene ikke var godt nok forberedt. Vi bestemte oss for å bli den som løste dette problemet for bransjen, fortsetter hun.

Forbedrer wifi-opplevelsen

– Vi er ledende i landet på å analysere, forstå og forbedre wifi-opplevelsen. Nå gleder vi oss til wifi 6, en teknologi som blant annet betyr høyere datarater, mindre forsinkelser, og plass til flere enheter i nettet. Vi skal sørge for at bredbåndstilbyderne får utbytte av dette helt fra start, sier Firveld.

Det pågående teknologiskiftet var en anledning for Eye Networks til å se nærmere på leverandørsituasjonen.

– Når vi skal fortsette å fornye oss, må vi også se på produktporteføljen. Vi har bestemt oss for å fortsette vårt tette samarbeid med langsiktige partnere som Zyxel og Lifemote, mens vi ved årsskiftet avslutter samarbeidet med AirTies, sier hun.

– Ingen avgjørelser gjelder til evig tid, vi kommer naturligvis til å gjøre løpende vurderinger av leverandørmarkedet også i fremtiden. Men her og nå er dette valget det riktige for oss, sier Firveld.

Bildetekst
KLAR FOR WIFI 6: Eye Networks har hatt suksess med omleggingen. Nå legger Linda Firveld og kollegene planene for Wi-Fi 6. (Foto: Katrine Lunke/Apeland)

For nærmere informasjon

Vennligst kontakt:

Linda Firveld, COO i Eye Networks
Mobil 980 37 109
Epost lcf@eyenetworks.no