Eye Networks og Zyxel leverer trådløst bredbånd

Zyxel NR7101 Fixed Wireless Access Point

Eye Networks og Zyxel har hatt et tett samarbeid gjennom mange år. Nå satser de sammen på Fixed Wireless Access og wifi mesh.

Gjennom mer enn 15 år har Eye Networks levert og supportert CPE og annen Zyxel-teknologi til norske bredbåndsleverandører som norsk partner og forhandler av ISP-løsninger. Siste teknologi ut er fast trådløst bredbånd eller fixed wireless access (FWA).

– Når verden rammes av pandemi og blir ugjenkjennelig, er det en stor fordel å ha en nær partner og rutiner som er innarbeidet over lang tid. Zyxel og Eye Networks er nettopp i den posisjonen, noe som gir oss et perfekt utgangspunkt for oppgavene vi skal løse fremover, sier COO Linda Firveld i Eye Networks.

Ruter som har vært ute en vinternatt

Firveld konstaterer at markedet for fast, trådløst bredbånd har begynt å røre skikkelig på seg.

–  Vi spisser innsatsen deretter. Utendørsruteren NR7101 fra Zyxel, som vi har levert siden i fjor sommer, er den samme som Telenor og Telia bruker. Dette er et markedsledende produkt som har bevist at det tåler både kravstore, norske kunder og et barskt, nordisk klima, sier Firveld.

EasyMesh og Wi-Fi 6

Eye Networks leverer også maskenettverk eller mesh fra Zyxel.

– Produktet heter MPro Mesh og støtter EasyMesh-standarden. Dette gir hjemmebrukeren wifi-dekning i alle kriker og kroker. I tillegg syr vi selvsagt vårt eget analyseverktøy, EyeSaaS, inn i det hele, slik at bredbåndstilbyderne får oversikt over hvordan tjenestene deres yter ute hos kundene, sier Firveld.

Eye Networks forhandler også store deler av Zyxels Wi-Fi 6-portefølje både med og uten mesh, og Firveld legger til:

– Testene våre viser at Wi-Fi 6-gatewayen til Zyxel leverer ytelse og dekning som er minst 30 prosent bedre enn for Wi-Fi 5. En rekke av kundene våre er i full gang med å rulle ut Wi-Fi 6 til sine privatkunder. Det er bare å glede seg til fortsettelsen – alt blir bedre med Wi-Fi 6!

Les mer om FWA fra Eye Networks og Zyxel

Les mer om Zyxel MPro Mesh levert av Eye Networks